HAMAG-BICRO ponovno pokrenuo Jamstveni program Poljoprivrednici

Nakon više od godinu dana HAMAG-BICRO ponovno je pokrenuo Jamstveni program Poljoprivrednici kojim se poljoprivrednicima osigurava lakši pristup kreditima. Uz visoku stopu jamstva, program odlikuje i smanjena naknada za izdavanje jamstva od 0,25% iznosa jamstva.

U okviru ovog jamstvenog programa obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti te većinski privatna trgovačka društva do 50 zaposlenih, a koja su upisana u Upisnik poljoprivrednika, mogu podnijeti zahtjev za jamstvo za pokriće do 50%, odnosno do 80% (mladi poljoprivrednici) glavnice kredita/leasinga. Maksimalni iznos jamstva je 10.000.000,00 kuna za zajmove za osnovna (uz udio obrtnih sredstava do 30%) te 750.000,00 kuna za obrtna sredstva, ovisno o namjeni investicije. Maksimalno trajanje jamstva je 15 godina.

Ponovno pokretanje ove mjere vrlo je važno za poljoprivrednike, a tome u prilog ide i činjenica da je korisnicima prošloga poziva odobreno gotovo 160 milijuna kuna jamstava za ulaganja u kupnju zemljišta, kupnju/izgradnju prostora za obavljanje turističke djelatnosti, nabavu mehanizacije i životinja itd.

Za sve ostale informacije te kvalitetnu i pravovremenu pripremu investicijske studije i ostale projektne dokumentacije potrebne za odobrenje kredita i jamstva stojimo vam na raspolaganju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.