Ministarstvo gospodarstva otvorilo Youtube kanal za eduaktivan sadržaj za poduzetnike

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta održana je informativna radionica na temu objave poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“. Cjelokupan sadržaj radionice koja je održana u dva termina – 23. i 26. veljače 2018. godine dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Kako bi se potencijalnim prijaviteljima omogućilo lakše snalaženje kroz sadržaj informativne radionice, isti je podijeljen na sljedeće module:

  • Uvod + Prezentacija UzP + Provedba
  • Uvjeti korištenja sustava eFondovi
  • Ispunjavanje Prijavnog obrasca
  • Investicijska studija
  • Horizontalna pitanja
  • Pitanja i odgovori (oba dana)

Poziv „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća“ vrijedan je 200 milijuna kuna, a namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Najniži iznos potpore je 500.000,00 kuna, a najviši 15 milijuna kuna.

Pozivom se potiču početna ulaganja u nove poslovne jedinice i/ili opremanje poslovnih jedinica, a svrha je jačati regionalnu konkurentnost MSP-a kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije. Cilj je omogućiti malim i srednjim poduzećima razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.