Mogućnosti financiranja MSP do kraja 2017. godine

Pozivi koji se otvaraju unutar Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. namijenjeni su, između ostalih, mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP). U indikativnom godišnjem planu Poziva na dostavu projektnih prijedloga sufinanciranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za 2017. godinu predviđena su dva Poziva u kojima su prihvatljivi prijavitelji MSP. Međutim, do otvaranja poziva i objave natječajne dokumentacije nisu poznati svi kriteriji prihvatljivosti.

U nastavku je dan sažetak Poziva prema indikativnom godišnjem planu:

 1. KOMPETENTNOST I RAZVOJ MSP-ova – faza II
  Cilj Poziva: Ojačati konkurentnost MSP-a stvaranjem i proširenjem kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, održavanjem i povećanjem zaposlenosti, dodane vrijednosti, prodaje na inozemnim tržištima i usvajanjem novih rješenja i tehnologija.
  Prihvatljive aktivnosti: Ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu koja imaju za cilj izgradnju/rekonstrukciju i opremanje nove ili održavanje i opremanje postojećih proizvodnih kapaciteta te posljedično podizanje konkurentnosti poduzetnika na tržištu.
  Indikativni intenzitet potpore: 35-45%
  Indikativan datum objave Poziva: studeni 2017.g.
 2. POVEĆANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP-a PUTEM IKT-a – faza II
  Cilj Poziva: Doprinos rješavanju identificiranih slabosti vezanih uz nedostatnu primjenu rješenja informacijske i komunikacijske tehnologije u poslovnim procesima u malim i srednjim poduzećima s ciljem jačanja njihove tržišne pozicije i povećanja konkurentnosti.
  Prihvatljive aktivnosti: Softversko unapređenje poslovanja MSP uvođenjem IKT u poslovanje kroz: web stranice, BI software, CRM, arhiviranje, upravljanje poslovninm procesima i dokumentima, e-commerce i sl.
  Indikativni intenzitet potpore: 45 – 85%
  Indikativan datum objave Poziva: prosinac 2017.g.
Kako ne bi propustili otvaranje natječaja, ali i najave novih natječaja, prijavite se na e-vijesti putem forme u nastavku.

e-Vijesti

Ne propustite otvaranje i najave novih natječaja i pripremite Vaše projekte na vrijeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.