Mjera 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima 2020

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu tipa operacije 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

mjera 6.4.1.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe (OPG, obrt, trgovačko društvo, zadruga) upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje 12 mjeseci u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu, u rangu mikro i malih poslovnih subjekata, a koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva (SO) najmanje 2.000 € i koji ovim ulaganjem razvijaju nepoljoprivrednu djelatnost. Korisnik mora biti registriran za nepoljoprivrednu djelatnost ili uslugu koju razvija i baviti se njome, prije objave natječaja na e-savjetovanju.

Uvijeti prihvatljivosti definirani su u Prilogu 1: Uvijeti prihvatljivosti.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih sredstava, a po projektu se financira do 70% od ukupno prihvatljivih troškova, a za kupovinu poljoprivredne mehanizacije (uključujući sve samostalne i/ili priključne uređaje, oruđa i alate) do 40% ukupno prihvatljivih troškova. Najniži iznos javne potpore po korisniku iznosi 3.500 €, a najviši 200.000 € u protuvrijednosti u kunama.

Prihvatljiva su ulaganja u jedan od sljedećih sektora:

  • prerada i/ili marketing i/ili izravne prodaje proizvoda, marketing se mora odnositi na predmet prerade, gdje izlazni proizvod ne smije bit proizvod iz Priloga I Ugovora o funkcioniranju Europske unije
  • usluga u ruralnim područjima, a koji može obuhvaćati:
    • usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima,
    • usluge u društvenim djelatnostima i
    • intelektualne usluge
  • tradicijskih i umjetničkih obrta,
  • turizma u ruralnom području

Listu prihvatljivih troškova možete pogledati ovdje.

Prijave na natječaj za operaciju 6.4.1. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimat će u razdoblju od 28. svibnja 2020. godine do 28. srpnja 2020. godine.

Više informacija o natječaju kao i potrebnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.