Portal ponuda sustav oglašavanja i prikupljanja ponuda

Portal ponuda je sustav oglašavanja i prikupljanja ponuda za robe, radove i usluge potrebne za realizaciju projekata za koje korisnici ostvaruju potpore iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR). Korištenje portala ponuda obavezno je za sve neobveznike javne nabave te obveznike javne nabave kada provode jednostavnu nabavu, a trenutno se primjenjuje u mjeri 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“, mjeri 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ i Mjeri 8“ Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma“.

Portal ponuda namijenjen je dobavljačima opreme i mehanizacije za poljoprivredu i šumarstvo, građevinskim tvrtkama, pružateljima usluga te drugim poslovnim subjektima koji žele sudjelovati kao izvođači radova te dobavljači roba i usluga u projektima koji se financiraju iz EPFRR-a.

portal ponuda

Portalom ponuda želi se osigurati transparentan postupak prikupljanja ponuda, odabir najboljih ponuditelja te time i najveća vrijednost za uloženi novac.

Kako bi se osigurala stvarna konkurentnost, korisnici moraju u samom pozivu za prikupljanje ponuda, koji se objavljuje na portalu ponuda, navesti kriterije odabira temeljem kojih će se odabrati najbolja ponuda. Agencija za plaćanja prilikom administrativne kontrole projekta provjerava jesu li kriteriji odabira omogućili tržišno natjecanje i jesu li se korisnici prilikom odabira ponuda pridržavali kriterija odabira.

Portalu ponuda pristupa se preko web stranice Agencije za plaćanja te ovim putem pozivamo zainteresirane poslovne subjekte da se uključe u natjecanje davanjem ponuda na otvorene pozive za prikupljanje te tako ostvare bolje poslovne rezultate i korist od Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.