eFondovi – novi sustav za pripremu, dostavu i praćenje projektnih prijedloga

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uspostavilo sustav eFondovi kao novo sveobuhvatno informatičko rješenje za učinkovito upravljanje i praćenje operativnih programa i provedbe projekata financiranih iz ESI fondova u programskom razdoblju 2014. – 2020.

Sustav eFondovi predstavlja informacijski i komunikacijski sustav koji osobama koje su ovlaštene za njegovo korištenje omogućuje uvid u objavljene pozive na dodjelu bespovratnih sredstava, izmjene poziva, podatke vezane uz status poziva, postupak dodjele bespovratnih sredstava, pripremanje i podnošenje projektnih prijedloga te uvid u provedbu ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Kroz Sustav se omogućuje zaprimanje upita, zahtjeva, dokumentacije i očitovanja od nadležnih tijela, dostavljanje očitovanja na upite i zahtjeve, dostavljanje dokumentacije, a sve navedeno odvija se mrežnim putem, odnosno putem Interneta.

Inicijalna prijava korisnika u sustav sastoji se od autentifikacije i autorizacije putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava – NIAS (razina zaštite 3 ili više). Akcijom „Nastavi“ na početnom ekranu potrebno je potvrditi prihvaćanje Općih uvjeta korištenja sustava. Potvrđivanjem općih uvjeta korištenja preglednik se preusmjerava na upis korisničkih podataka. U sustav ste prijavljeni nakon upisanih korisničkih podataka.

Uspješnom prijavom u sustav, korisnik se preusmjerava na početnu stranicu sustava. Početna stranica sastoji se od dvije sekcije: „Status mojih prijava“ i „Moji projekti“. Sekcija „Status mojih prijava“ prikazuje popis i status svih započetih prijava na pozive za dostavu projektnih prijava, a sekcija „Moji projekti“ prikazuje popis i status svih sklopljenih ugovora o financiranju projekata za pravnu osobu koju predstavljate.

Kakav je način podnošenja novih prijava?

Prijava na poziv započinje odabirom u izborniku „Objavljeni pozivi“ čime se Korisnik preusmjerava na pregled svih objavljenih poziva i važećih poziva za dostavu projektnih prijava za sve Operativne programe. Klikom na odabrani poziv prikazat će se osnovni podaci o objavljenom pozivu, a akcijom „Prijavi“ započet će postupak prijave na poziv za dostavu projektnih prijava.

Kako popunjavati projektne prijave?

Klikom na akcijski gumb „Prijavi“ otvara se skočni prozor „Prijava na poziv“ u kojem se kao predefinirana vrijednost prikazuje naziv poziva u polju „Poziv“ te ime prijavitelja u polju „Prijavitelj“. Potrebno je upisati „Naziv projekta“ i odabrati jednu od ponuđenih akcija „Spremi“ ili „Odustani“. Akcijom „Odustani“ odustajete od prijave, a akcijom „Spremi“ potvrđujete pokretanje prijave na poziv. Nakon što je odabrana akcija „Spremi“ korisnik se preusmjerava na prijavni obrazac.

Korisničke upute

Korisničke upute za korištenje sustava eFondovi – prijavitelji preuzmite ovdje.


Izvor: eu-projekti.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.