Javni poziv za dodjelu potpora malih vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju u Virovitičko-podravskoj županiji za 2019. godinu

Virovitičko-podravska županija, raspisala je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora malih vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Korisnici potpora su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava pri APPRRR u Virovitičko-podravskoj županiji, te imaju sjedište/prebivalište na području VPŽ. Osim toga, imaju poljoprivredne površine i poljoprivrednu proizvodnju za koju traže potporu na području VPŽ.

Potpore male vrijednosti u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji mogu se ostvariti za mjere:

  • potpore u biljnoj proizvodnji (kalcizacija kiselih tala, sustavi za navodnjavanje, sustavi za obranu od tuče, nabavka oprema za proizvodnju cvijeća, povrća, gljiva i jagoda u zaštićenom prostoru, nabavka opreme za berbu povrća, voća, cvijeća i jagoda, nabavka folija za proizvodnju povrća i jagoda na otvorenom, nabavka opreme za zaštitu i njegu bilja, nabavka za potrebe odvodnjavanja/isušivanja tla)
  • potpore u stočarstvu (građenje i rekonstrukcija kapaciteta za odlaganja stajskog gnoja, kupnja silosa, nabavka muzne opreme, mljekovodi i oprema za hlađenje i skladištenje mlijeka, nabavka opreme za preradu i pakiranje mesa, nabavka materijala i opreme za ograđivanje prostora za uzgoj stoke na otvorenom, nabavka steonih junica)

Zahtjevi se podnose na propisanom obrascu (koji se može pronaći na službenoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr, odnosno pisano na adresu – Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredi i europske fondove, Trg Ljudevita Patačića 1, Virovitica.

  • javni poziv (preuzmi)
  • izjava o ne primanju sredstava za iste namjene (preuzmi)
  • obrazac zahtjeva za ulaganje u primarnu poljoprivrednu proizvodnju (preuzmi)
  • izjava o korištenim potporama male vrijednosti (preuzmi)
  • program potpora u poljoprivredi na području Virovitičko-podravske županije u 2019. godini (preuzmi)

Izvor: www.vpz.hr
Foto: www.vpz.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.