[NATJEČAJ] Mjera 16.1.1. Potpora za osnivanje operativnih skupina

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 16.1. Potpora za osnivanje i rad operativnih skupina Europskog partnerstva za inovacije (EIP) za poljoprivrednu produktivnost i održivost – provedba tipa operacije 16.1.1. Potpora za osnivanje operativnih skupina.

Predmet natječaja tipa operacije 16.1.1. Potpora za osnivanje operativnih skupina je dodjela potpore za osnivanje operativnih skupina temeljem Pravilnika o provedbi mjere 16 Suradnja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prihvatljivi prijavitelji su operativne skupine koju čine najmanje dva partnera koji su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ) ili proizvođačke grupe i organizacije u poljoprivrednom i prehrambeno-prerađivačkom sektoru ili fizičke i pravne osobe koje se bave djelatnostima u okviru prihvatljivih tema.

Prihvatljive aktivnosti:

  • primijenjena i razvojna istraživanja mjera za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama radi unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje, uzgoja, kvalitete i plodnosti tla ili jačanja otpornosti poljoprivrednih sustava na promjene uz napredno korištenje novih tehnologija ili alternativnih sustava proizvodnje
  • povećanje proizvodnje biomase u poljoprivredi i njezino korištenje kao i korištenje ostalog biomaterijala nastalog na poljoprivrednom gospodarstvu

Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 1.140.000,00 HRK. Početak prijava je od 1. ožujka 2018.god. od 12:00 sati do 3. travnja 2018.god. do 12:00 sati.

Više informacija o navedenom natječaju saznajte ovdje.

Izvor: ruralnirazvoj.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.